maandag 23 mei 2016

Nostalgie in Mini


Afgelopen zaterdag heb ik samen met een vriendin eindelijk eens een bezoekje gebracht aan het Poppenhuis- en Miniatuurmuseum van Christi van Soelen in 's Heerenhoek.

 Last saturday I visited the Poppenhuis- en Miniatuurmuseum of Christi van Soelen in 's Heerenhoek, Zeeland, with a friend, and it was amazing!

Foto van Christi van Soelen
Wat een leuke en prachtige poppenhuizen en miniaturen hebben we gezien, te veel om op te noemen. We hadden er met gemak nog een paar uur langer kunnen kijken en dan nog het gevoel hebben dat we niet alles gezien hadden :)
Verschillende huizen en kamertjes die compleet kloppend met een bepaalde periode uit de vorige eeuw waren in gericht, we zagen Jacoba van Beieren, Michiel de Ruyter, Rembrandt, maar ook hippies en muizen en en allerlei winkeltjes en beroepen van vroeger. Kortom genieten. En zeker mede door de enthousiaste uitleg en achtergrondverhalen van Christi zelf, die ons regelmatig bewonderende kreten ontlokten en ongelovig naar de meest pieterpeuterigste kunstwerkjes lieten wijzen :)
Kortom, het is zeer zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen als je in Zeeland woont of komt.

I even bought some things xD

Ook had Christi nog wat kleine dingen staan die ze - uit ruimtegebrek xD - verkocht, zodat ik nog een paar leuke pitriet mandjes en een rat en muisje aan het bezoek heb overgehouden!

Moe, maar zeer geïnspireerd vertrokken we tenslotte. Nog lekker nagepraat bij een heerlijke Spaanse visschotel die mijn vriendin voor ons gemaakt had en daarna lekker relaxen op de bank met een kopje thee, waarbij ik nog een stukje verder gekomen ben met het Griffoendor wandkleed :)

An update on my Griffindor house shield embroidery.

1 opmerking: