woensdag 11 januari 2017

Thea's Adventskalender - deel 8 en andere kerstknutsels.

Een beetje later dan gepland door omstandigheden, maar nu wordt het toch de hoogste tijd om alle kerstgerelateerde dingen achter me te laten ;)

Om te beginnen had ik nog beloofd het eindresultaat van Thea's Adventskalender te laten zien. Op het flesje met de twee glazen na (dag 11) heb ik dit jaar alle workshopjes gedaan. Ik weet niet of dat komt omdat ik nu meer gevorderd ben (a), er veel meer materialen in huis zijn of omdat de workshopjes toevallig wat eenvoudiger zijn. Ik vond het weer erg leuk om mee te doen, ook al viel ik niet in de prijzen ;)
Het was ook leuk om de andere inzendingen te zien. Het is dan ook zeker de moeite om even een kijkje te nemen op Thea's Miniatuurwereld!
Hier is in ieder geval mijn inzending; 

Ik had hier al uitgebreid de poef beschreven die ik gemaakt had in plaats van het gematte krukje. Dat krukje vond ik echter wel leuk en het matten leek me een uitdaging, dus heb ik dat vorige week alsnog gemaakt :)
Het krukje zelf heb ik gemaakt van Balsa omdat ik geen harder hout had van 4 mm,, maar erg handig werkte dat niet. Vooral niet tijdens het matten :') Plus het is een beetje scheef geworden (a)


Behalve met de Adventskalender, was ik ook begonnen met een kerstkraampje. Na het maken van het kraampje zelf, ging mijn tijd echter vooral in de Adventskalender zitten, dus heb ik het, met voornamelijk spulletjes van vorig jaar, een beetje aangekleed voor tijdens de feestdagen. Eind van het jaar weer verder :)


De kerstelf staat hierboven een beetje verdekt opgesteld. Dat komt omdat hij nog niet volledig was aangekleed :P Ik had de mantel van een goedkoop, plastic kerstmannetje van de Action gepeuterd en mouwen etc ingekort en aangepast. De muts is van vilt en kostte een aantal pogingen voor ik een model had waar ik tevreden over was. Beide kledingstukken moeten nog afgewerkt worden en natuurlijk heeft hij en maillot en schoenen nodig. Ook iets om later dit jaar mee verder te gaan.


Tussendoor nog een paar kerstkransen van stof gemaakt. Erg leuk om te doen, dus die zijn vast in december te koop in het kerstkraampje ;)


Wat ik erg leuk vond, is dat ik de afgelopen weken tot twee keer toe een miniatuurverrassing door de postbode gebracht werd!
Eerst dit leuke cadeautje van Artofmini. Dat komt volgend jaar zeker opgepimpt in het kerstkraampje.


En tenslotte een bedankje van Thea voor de deelname aan de Adventskalender; een pakketje om een houten etalère te maken zoals deze hieronder van Thea zelf.Foto van Minidoor.

En nu is het hoog tijd om ook de laatste kerstspullen op te ruimen en lekker te gaan nadenken over nieuwe projecten ;)2 opmerkingen:

 1. Ik zat al te wachten op je verslag......
  Je uitwerking van Thea's adventkalender is leuk geworden, ik had m zaterdag ook al herkend.
  Dat stoeltje matten is lastig, maar wel heel leuk om te doen, was bij mij een tijdrovend werkje, maar ja, dan heb je ook wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Arlette, wat leuk om je laatste verslag over de Adventskalender nog te lezen.
  Ik ben nu ook wel blij dat het weer is afgelopen, want het is leuk om te bedenken, uit te werken, andere mensen enthousiast te maken en het vervolgens dagelijks te begeleiden, maar nu een weekje na de prijsuitreiking ook wel weer fijn dat ik met een volgend project kan beginnen.

  Het krukje matten ziet er goed uit, en ik begrijp dat het met balsa hout heel lastig moet zijn geweest. Matten is een techniek waarbij ook veel druk gezet moet worden, waardoor het hout en de houtverbindingen nogal wat te leiden hebben. Leuk om te horen dat je het een mooie techniek hebt gevonden.

  Succes met al je projectjes en mogelijk tot volgend jaar!
  Thea
  Http://thea65.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen