dinsdag 31 januari 2017

Samen knutselen / Crafting together - JanuariGisteren kwamen Jolinda, Wil en ik voor het eerst in het nieuwe jaar weer samen om gezellig te knutselen. We hadden besloten om verder te gaan met het tuinproject, waarvoor we vorig jaar al dit plantenbakje, dit vogelhuisje, dit tulpenbakje, en deze tuinbank hadden gemaakt.
We willen daar ieder een leuk kijkkastje van maken, met zicht op een buitenmuur met bijvoorbeeld een raam en/of deur.
Volgende keer gaan we beginnen met het aankleden van het kastje, maar gisteren zijn we aan de slag gegaan met het maken van een straatbezem met behulp van de uitleg uit Poppenhuizen & Miniaturen nr. 147.

Toch wel best een nieuwe uitdaging waarvoor we moesten zagen, boren en frezen. Angst voor apparaten moest (vooral door mij) overwonnen worden en we leerden hoe we moesten werken met een houtfrees.
Best lastig in miniatuur maat, maar het lukte ons ;)


Wil geconcentreerd aan het frezen.

Jolinda kijkt wat de volgende stap is.

En Spuit elf begon net met frezen (a)

Omdat er weinig tijd overbleef om te beitsen, en het droog te vervoeren, besloten we dat ieder zelf te doen. Ik heb het 's avonds nog gedaan, zodat het vanmorgen al droog was.

 

Na het beitsen moest alleen de borstel er nog in gelijmd.  Die bleek ik echter te dun gemaakt te hebben, dus staat er inmiddels een nieuwe kwast in lijm :')

2 opmerkingen:

  1. Ik ga straks verder met de borstel, heb de bezem gistermiddag nog gebeitst.
    Snel maar weer een nieuwe afspraak maken, hè?

    BeantwoordenVerwijderen