zondag 9 oktober 2016

Beurs in Rijswijk / Fair at Rijswijk Oktober 2016


Gisteren ben ik voor de tweede keer naar een poppenhuis-, poppen- en miniaturenbeurs geweest, en net zoals in april weer in Rijswijk.
Dit keer alleen, want Wil was verhinderd. Minder gezellig natuurlijk (vooral de terugreis in de trein ^^), maar in je eentje kun je dan wel enkel kijken waar en hoelang je maar wilt, en eens wat langer kletsen met mensen die je enkel van het internet kent :)
Ik was erg blij dat ik weer met Jolinda mee kon rijden want dat scheelde toch 1,5 uur reizen (vergeleken met de 3 uur in de trein). Daarnaast was het natuurlijk ook comfortabeler en vooral een stuk gezelliger!

(I hope to translate this blog one of these days but at least you can look at the photo's and check out the links from the webshops ^^)

Linker foto © Minidoor.

Ik was er lekker op tijd dus eerst even langs Minidoor, waar Jolinda dit weekend helpt en ik Thea en Rob even begroette. Dit keer hier niets gekocht omdat ik kortgeleden al een heleboel mooie spullen had besteld ;)

Spookhoekje bij Gweaneth's Dream.

Ook langs de stand gegaan van Gweaneth's Dream waar ik kennis maakte met Louise (van Magical Minds) en de trucage in haar spookhoekje kon bewonderen. Heel gaaf gedaan!

's Middags nog een poosje bij Marike zitten kletsen en eventjes 'geassisteerd', toen ik wel alles gezien had wat ik wilde zien, en gekocht had wat ik kon kopen, en mijn voeten niet meer verder wilden slenteren.
Het was leuk om Babs, en later Dennis, daar te ontmoeten. Allemaal Magical Minds ;)

Natuurlijk zou deze blog niet compleet zijn zonder mijn enthousiame te delen over mijn aankopen (a)

All my pretties :)


Van Anja's Handwerkatelier.

Superblij met het spinnenwiel dat vast een mooi plaatsje bij een heks gaat krijgen, en met de toverketel (de laatste!!) die wel iets klein is, maar vast van pas gaat komen.

Van My Thai Miniaturen.

Dit keer kon ik de verleiding niet weerstaan om wat broodjes en donuts te kopen. Ook magische mensen moeten eten tenslotte :)

Van Nalladris.

Kofferhoekjes, omdat ik binnenkort een hutkoffer voor Harry en/of Draco wil maken.

Van de Hobbyshop.nl

Een kooi voor m'n uiltje, potjes en pompoenen voor tuintafereeltjes en schelpjes en doodskopjes om de nieuwe doodskistboekenkast mee te vullen.

Van Hobbyboutique Monique.

Eindelijk de gewenste deurbel voor de Verenwinkel gevonden, plus koperen bekers om de verschillende soorten veren in te zetten. En Miss Sophie kan haar zondagse heksenhoed voortaan op een standaard plaatsen.

Van EDEK.

Prachtig dun, soepel leder met een soort slangenprintje. Mooi om bv m'n volgende boekjes mee te kaften.

Van Marike's Magical Miniatures.

Voor het eerst bouwpakketjes van Marike gekocht, ik heb veel zin om daar mee aan de slag te gaan. Natuurlijk bleef het niet bij die aankopen (a)

Van De Poppenkraal.

Echte glazen stopjes! Ik wilde die al een tijdje. Mooi om bv de mini muizenschedeltjes die ik kortgeleden kreeg, onder te plaatsen.

Van Mystical Forrests.

Mystical Forrests stond hoog om het lijstje met stands die ik dit keer iig wilde bezoeken, omdat ik wat mooie toverdrankflesjes wilde kijken. En tja, daar blijft het dan niet bij natuurlijk. Mooie dingen voor een tovenaarsscene en met de wieltjes wil ik eens een steampunkboekje of - hoed proberen te maken.

Verder heb ik nog een houten kijkkastje gekocht bij Tumdee Dolls House Miniature, waar ik het hemelbed een plaatsje in wil geven. En ik heb balsa hout gekocht bij Blikvanger, om me eindelijk eens aan de overstap van kartonnen naar houten meubeltjes te wagen.

Gelukkig is Jolinda zo aardig om die twee aankopen voor me mee terug te nemen in de auto anders zou de terugreis nog zwaarder zijn geweest :)3 opmerkingen:

 1. Fantastic purchases Arlette, can't wait to see what you make! Especially steampunk witch hats or books!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, Kim :)
   My head is spinning with all the idea's and things I can do now. Will be difficult the choose which one first ^^

   Verwijderen
 2. Nou, ik kan me voorstellen dat je portemonnee helemaal leeg was, maar je hebt mooie aankopen gedaan!
  Jij kunt weer een wintertje knutselen.

  BeantwoordenVerwijderen